Asabea Britton
Asabea är barnmorskan som tagit Instagram med storm! Genom sina folkbildande stories berättar hon allt du inte visste att du behövde veta om kvinnokroppen. Hon reder ut allt från bristningar till kejsarfödsel och lyfter ständigt viktiga frågor. I bloggen svarar hon varje vecka på läsarnas frågor och du får följa med i hennes vardag – från jobbet som barnmorska till fritiden med familj och vänner.
Annons

Prioriteringar och skärmtid

Godmorgon!

Tack för förslagen på vad en eventuell bok kan handla om. Jag ska absolut ta med mig några av dem om det blir av. Det hade varit jättekul men nu funderar jag mest på när jag skulle hinna skriva.

Annons

Jag känner att dagarna redan springer iväg från mig som det är. Men mycket handlar nog om hur jag prioriterar, för visst har man tid för mycket mer än man tror egentligen bara att man prioriterar annat. Jag spenderar ganska mycket tid med min instagram till exempel, jag ser ju det som en del av mitt jobb numera och har en ambition att svara på så många DM jag kan. Men det slukar tid och det tar aldrig slut, jag hinner aldrig ikapp. Jag försöker att inte låta det stressa mig. Jag känner dock att det inte är helt hälsosamt för mig att hålla på med mobilen så mycket som jag gör. Så från och med idag har jag infört en ny regel här hemma; mobilfritt kl. 06.30-08.30 och 16.00-20.00! Det är den tiden båda barn är hemma och vakna. Sjukt att behöva sånna regler men jag behöver det, jag är absolut beroende av min mobil och den slinker upp ur fickan i tid och otid annars. Kände det extra starkt efter att ha sett Social Dilemma på Netflix.

Annons

Tänker även att det kommer komma en dag när jag inte vill att mina barn ska hålla på så mycket med mobilen och då behöver jag föregå med gott exempel.

Hur tänker ni kring er egna skärmtid? Det kanske inte är ett lika stort problem för andra som det är för mig?

Annons

Dela på:
Annons
Laddar
https://asabea.baaam.se/okategoriserade/om-jag-skulle-skriva-en-bok/